Vissza a főoldalra

 

Kedves Látogató!

Az oldalt a napokban átalakítjuk, emiatt időnként fennakadások lehetnek az elérhetőségben.

 

Az átalakítás után mindegyik sportágunkkal kapcsolatban ezen az oldalon lesznek megtalálhatók az aktuális információk. 


Köszönjük a türelmet.

 

toborzó plakát

 

 

FŐszámla és Triatlonos Bankszámlaszámunk: 11742094-20205757-00000000

Úszás elkülönített számla: 11742094-20183994-00000000

Rendezvényszervezés elkülönített számla, nevezés: 11742094-20188810-00000000

 

 


 

 

  

Egyesületünk adószáma: 19169228-1-13

Bankszámlaszámunk: 11742094-20205757-00000000

 

A fenti fejlécre kattintva bármelyik menüpontból visszatérhet nyitó oldalunkra. Technikai segítségnyújtás, információ: 0630 326 5686

 

 

Egy kis történelem: Az egyesület jogelődje a még 1989-ben alakult Hajós Alfréd Diáksport Egyesület volt, jelenlegi nevén 1992-től működik. A triatlon, vagyis az úszás, kerékpározás és futás embert próbáló összetétele szinte a kezdetektől meghatározó volt a VISE életében, a szakosztály nyolc lelkes és elhivatott amatőr sportoló kezdeményezésére 1990 tavaszán Bácskai Zoltán vezetésével kezdte meg tevékenységét. Egyikük volt Szúnyog Zsolt, akinek a neve talán kevésbé ismert városunk olimpiai és világbajnokai mellett, de akkoriban a triatlon sprint távjának országos ranglistáján rendszeresen a legjobbak között szerepelt. Bár az évek során számos edző, versenyző és sportvezető fordult meg a Váci Ifjúsági Sportegyesület színeiben, ez azonban az állandóságot sosem zavarta, a triatlon mindig a VISE édes gyermeke maradt és természetesen jelenleg is az. A csapat edzésterveit eleinte Borosné Paku Beáta készítette, majd 1994-ben az egyesületbe igazolt Fazekas Attila, aki akkor a sportág válogatott versenyzője volt és később edzőként is segítette a munkát. Külön mérföldkő a VISE életében Bíró György ugyancsak közel húsz évvel ezelőtti csatlakozása. A mindenki által ismert Bíró Gyuri Bácskai Zoltánnal és más barátaival közösen szervezték meg és Vácon az első országos triatlon versenyt és azt követően hosszú éveken át minden év májusában, karöltve Vác Város Környezetvédelméért Alapítvánnyal lebonyolításra került az esemény. Bizonyára sokan emlékeznek még a Szentháromság téren berendezett depóban felsorakoztatott kerékpárokra, amikor bizony a nézők közül sokan még nem értették, hogy az uszodából kifutó csuromvizes versenyzők miért is kezdenek már futtában öltözni és pattannak azonnal a kerékpárra. Az évek során a VISE-nek köszönhetően a triatlon, Bíró Györgynek hála pedig a versenyek is meghonosodtak városunkban, oly annyira, hogy Vácon többször került lebonyolításra a megyei diákolimpiai döntő, otthont adtunk az olimpiai ötpróba versenyeinek is és egy alkalommal országos triatlon ranglista versenyt is rendezett az egyesület.

Az ezredfordulót követő néhány évben a szakosztály élete a folytonosságot megtartotta ugyan, de aktivitása hanyatlott, és a sok más sportággal együtt – sőt az élet szinte minden területét érintő– pénzügyi gondok miatt a versenyek rendezése is elmaradt. 2007-ben kezdődött a VISE Triatlon Szakosztályában az új időszámítás és azóta a gyerekek, a versenyzők, az edzők és nem utolsó sorban a szülők lelkesedése változatlan. Ekkor jelentkezett kerékpár edzőnek Horvát Zsolt, röviddel később Kiss János lett a futóedző és ezzel összeállt egy olyan edzői gárda, amely alapját képezte egy nagyszerű gyermek és ifjúsági csapat felépítésének. Érezték ezt a szülők is, mert szinte mindig volt egy-egy családban olyan apuka, vagy anyuka, akik a hétvégéket feláldozva szállították a gyerekeket versenyről-versenyre. Megfordultak a VISE versenyzői évről évre a szezonnyitó margitszigeti triatlon versenyen, az országos bajnokságon Fadd-Domboriban, de sosem maradt ki a százhalombattai aquatlon viadal sem. Ez utóbbi a triatlon kistestvére és „csak” úszásból és futásból áll, a másik kistestvér a duatlon, amely futással indít, majd kerékpárral folytatódik és a végén ismét futással fejeződik be. Bár a Váci Ifjúsági SE előtérbe helyezte a tömegsportot, ezen belül is a gyermekek sportoltatását, mindig volt, és jelenleg is van néhány képviselője az idősebb korosztályból is. A VISE igazolt versenyzője Kiss Tamás – a futóedző fia – aki kivívta az indulási jogot a Riminiben megrendezett duatlon világbajnokságon, ahol junior kategóriában a 21. helyezést érte el.

A VISE megújult edzői gárdája, dr. Sándor Roland úszó-, Cs. Nagy András kerékpár- és változatlanul Kiss János futóedző mindig várják a sportolni vágyó gyermekeket. Nincs jelentkezési határidő, nincs beiratkozási kampány, viszont vannak kőkemény edzések. Nem az élsport az elsődleges cél, hanem a testi, lelki és szellemi értelemben egyaránt egészséges gyermek, de kis kitartással előbb utóbb mindenki megtalálja a VISE-ben a versenyélményt is. Bár az utóbbi hónapokban szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a VISE Triatlon Szakosztálya működési gondokkal küzd, azonban ezek a hírek csak rosszindulatú pletykának bizonyulnak. A két új edző, az egyesület új elnöke Dolnay Norbert és a tagság egymást segítve még a 2007-es újrakezdést is felülmúló lelkesedéssel és elhivatottsággal dolgoznak. Az egyesület folyamatosan részt vesz a megyei és a Magyar Triatlon Szövetség által megrendezésre kerülő különböző korosztályos megmérettetéseken, amelyeken ugyancsak nem az eredmény az elvárás, hanem elsődlegesen a részvétel. És ahol a részvétel biztosított, ott előbb-utóbb jelentkeznek az eredmények is. A triatlon a sokoldalúság sportága, nem csupán azért, mert egyszerre három sportágban tesz jártassá, hanem mert rendszerességre, fegyelemre, nagy-nagy odafigyelésre, kitartásra és taktikára nevel. Továbbá egymás tiszteletére és őszinte megbecsülésére. Ezek a gondolatok és elvek vezérlik a Váci Ifjúsági SE Triatlon Szakosztályát, példát mutatva gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Információ
Órarend
Galéria
versenyzok
edzok
partnerek
sajto
kapcsolat